dinsdag 13 november 2012

Column: De Vakantiekracht

De zomer is weer achter de rug en we kijken terug op twee zalige weken Griekenland. Het was weer genieten; de zon, de mensen, de prachtige natuur en het heerlijke eten. Het enige wat ik zoals ieder jaar een beetje miste, waren onze viervoetige vrienden. Of dat gemis wederzijds is, durf ik te betwijfelen.

Onze katten komen namelijk niets te kort tijdens onze vakanties. Wij hebben gelukkig de ideale oplossing gevonden voor onze twee weken afwezigheid: de vakantiekracht. Gedurende onze vakanties worden onze voeder- en aaiplichten overgenomen door het jongste broertje van mijn vriend. En niet zomaar voor een halfuurtje per dag. Onze kattenoppas neemt twee volle weken zijn intrek in onze woning. Wij zorgen voor cola, pizza, chips en een stapel dvd's, hij zorgt voor tevreden katten. Een gouden deal!

Dit is een luxe oplossing, dat realiseer ik me heel goed. En ooit komt er een moment dat deze jongeman zijn ouderlijk huis gaat verlaten, voor eigen huis en kat. Dan zullen we op zoek moeten naar een andere oplossing en die oplossing komt er. Dat hoort bij de verantwoordelijkheid van het hebben van een huisdier. Dat sommige mensen dat verantwoordelijkheidsgsvoel niet met mij delen, zie ik iedere zomer weer bij ons Dierentehuis. Onbegrijpelijk! Hoe kun je 's zomers denken 'Ik wil op vakantie, dus dat dier moet maar weg...'? En dan na de vakantie thuiskomen in een leeg huis, zonder die viervoetige vriend die je tegemoet rent. Ik moet er niet aan denken!

Daarom koester ik onze vakantiekracht, die ons zo perfect en liefdevol vervangt. En ondertussen geniet ik van de vele aanhankelijke katten die het prachtige Griekenland rijk is. Stuk voor stuk onze vakantiekrachtjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten