zondag 10 juli 2016

De lingerie professional
Ik had natuurlijk beter moeten weten. Toch heb ik het de afgelopen maanden wéér een paar keer geprobeerd. Dat zou je naïef kunnen noemen. Resultaten uit het verleden bieden immers vaak wel garanties voor de toekomst. Maar soms vind ik dat je iets een tweede kans moet gunnen. Of een derde of vierde zelfs... Het resultaat bleek teleurstellend: wederom is het mij niet gelukt een goede bh te vinden in de stad waar ik woon.

Voor wie denkt dat ik een nauwelijks noemenswaardig stadje met een even zo weinig noemenswaardig winkelgebied woon... fout! Ik woon in Den Bosch, nummer twee op de lijst van beste winkelsteden van het land. Ik ben ook serieus dol op mijn woonplaats en ik kom zó graag in de binnenstad. Toch heb ik reden om meerdere malen per jaar af te reizen naar nummer negen op de lijst. Echter niet voordat ik mijn eigen stad een kans heb gegeven dus.

De lingerie-keten: kansloos!


Nu had ik een serieuze aanleiding om te denken dat ik misschien ditmaal wel zou kunnen slagen. Ik ben in de afgelopen anderhalf jaar namelijk zo'n 20 kilo afgevallen en dat is ook te zien aan mijn borstomvang. Met een lade vol - inmiddels fors te grote - bh's in maat 80G, wist ik zeker: die G-cup ga ik vaarwel zeggen! Tel daarbij op dat mijn bh-wens bestond uit een eenvoudig wit exemplaar en ik dacht: wie weet lukt het wel bij die niet nader te noemen ondergoedketen, die tot voor kort werd vertegenwoordigd door een niet nader te noemen ex-voetbalvrouw.
Naïef inderdaad.

De verkoopster bedoelde het ongetwijfeld goed...
'Ik meet u wel even op. Ja hoor, u kunt uw jas gewoon aanhouden.' (?!)
Daar ging ze... met meetlint onder mijn jas door en over mijn shirt heen en kwam tot haar conclusie:
'Dat lijkt me een 75E.'
'Eh, weet u het zeker? Ik kom van een 80G!' '
'Ja hoor! Maar neemt u anders voor de zekerheid ook de 75F mee naar de paskamer.'

Het zal niemand verbazen; de 75E zat verschrikkelijk. De 75F zat wel aardig en ach...ik wilde ook wel eens een bh voor twee tientjes. Of ik al spijt heb van de aanschaf? Ja. Al meteen de eerste dag dat ik 'm aan had. Wat een belabberde pasvorm! Daaaaag 20 euro!

Mijn mooie nieuwe Panache Sport!

Van G naar....G


Kort daarna besloot ik toch weer eens naar Breda af te reizen, waar ik bij Naron alsnog antwoord kreeg op de vraag wat tegenwoordig mijn maat is: 70G(G). Daar kwam geen meetlint aan te pas. Wel tientallen bh's in verschillende maten en modellen, tijd, aandacht en een deskundige blik. Het resulteerde in een prachtig gekleurde Fantasie in 70GG en een Panache Sport in 70G. Yes! Eindelijk weer twee perfect passende exemplaren in mijn lingeriecollectie!

De 'speciaalzaken'


Wat ik me op dat moment nog niet realiseerde, was dat mijn nieuwe maat de zoektocht naar goede lingerie nog lastiger maakt. Hier in Den Bosch tenminste. Ook toen ik besloot de serieuze lingeriespeciaalzaken op te zoeken.

Een greep uit de gehoorde 'adviezen':
  • 'In een 70G? Nee hoor, daar biedt dit model echt te weinig steun voor!' (hm...en voor een 75F is de steun wel voldoende?)
  • 'Met die maat bent u echt aangewezen op PrimaDonna. Maar dat weet u natuurlijk zelf ook wel?' (nou, ik ken nóg wel een paar merken...)
  • 'Onze bh's in G-cup beginnen bij omtrek 75. Die kunt u misschien even proberen?' (geprobeerd, geen succes)
  • 'We hebben wel een paar modelletjes. Ja, die zijn allemaal voorgevormd inderdaad. Tja...daar is nu eenmaal meer vraag naar.' (huh?)

Pardon?!


Moedeloos word ik ervan. En een beetje recalcitrant ook. Doe nou 's niet net alsof ik iets heel raars vraag! Als je jezelf lingeriespeciaalzaak noemt, mag ik toch op zijn minst verwachten dat je assortiment op orde is? Dat je verstand van zaken hebt en weet wat er te koop is in lingerieland? Verdiep je er eens in! Of ga eens op excursie! Ik ken nog wel een geschikt adresje. ;-)


Hoera voor Breda!


Ik zal dat adresje zelf binnenkort ook weer eens bezoeken. Ondanks dat ik het absurd vind dat ik naar een andere stad af moet reizen voor zoiets basics als een bh. Gelukkig betreft het Breda. Een stad die ongeveer net zo gezellig is als mijn eigen Den Bosch. Een prachtige stad, mét een flinke plus; de perfecte lingeriewinkel voor dames met een plus-size.

*-*-*

Ik kan echt zo geïrriteerd raken. Niet eens zozeer door de afwezigheid van bh's in mijn maat, maar het niveau van de reacties... echt té erg! En die lijst met 'adviezen' had zomaar langer kunnen zijn. Delen jullie die ervaring ook?  Wat is de domste of vreemdste opmerking die jij ooit kreeg van een lingerieverkoopster?
Al jaren trouwe klant!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten