woensdag 25 april 2012

Brief aan SchuinBovenBuurvrouw

Geachte mevrouw DeSchuinBovenBuurvrouw,

Deze week vonden wij wederom een brief van uw hand in onze brievenbus. Graag willen wij ons antwoord hierop beginnen met het wegnemen van een misverstand: u stelt in uw brief dat wij aan uw verzoek hebben voldaan. Ik moet u hierin teleurstellen; wij hebben slechts gedaan wat wij reeds van plan waren. Namelijk het duivennest en bijbehorende substanties van ons balkon verwijderen.

In uw brief stelt u tevens dat wij niet alles hebben verwijderd. Dit ziet u verkeerd. Wij hebben wel degelijk alles verwijderd. Ook hebben wij de duiven vriendelijk doch dringend verzocht zich niet meer op ons balkon te vertonen. Helaas hebben zij hieraan geen gehoor gegeven. Dit heeft als resultaat dat ons balkon niet meer zo spik en span is al een maand geleden.U vraagt zich in uw brief af of wij wellicht de tijd kunnen vinden om het balkon nogmaals schoon te maken. Daar raakt u een gevoelig punt. U bent misschien vergeten hoe het was om een voltijd baan buitenshuis te hebben (hoewel ik kans groter schat, dat u dat genoegen nooit heeft mogen ervaren).
Wij zien in alle eerlijkheid niet hoe wij de tijd kunnen vinden om ons balkon te allen tijde schoon en duifvrij te houden. Want dat is uiteindelijk het probleem: onze gevleugelde gasten blijven terugkomen, tenzij wij hen met gaas en/of elektriciteit de toegang ontzeggen. Een maatregel die ons te ver gaat.

Misschien, mevrouw DeSchuinBovenBuurvrouw, kunt u ons hiermee helpen. Misschien kunt u als levende vogelverschrikker ons balkon bewaken tegen het gevleugeld gespuis. Volgens ons bent uitermate geschikt voor een dergelijke functie. Uw uiterlijke kenmerken, in combinatie met uw scherp oog en uw overvloed aan tijd maken u dè persoon voor de baan.
Tenslotte zijn wij nog benieuwd naar één ding: kunt u ons vertellen hoe het kan dat u, als enige Nederlander in het huidige lenteweer, overlast kunt ervaren van vliegen en insecten op uw balkon?

Hoogachtend,

De bewoners van het appartement schuin onder u

Geen opmerkingen:

Een reactie posten