vrijdag 17 februari 2017

Bikiniseizoen

Het is februari. Duizenden mensen vertrekken deze maand naar hun wintersportbestemming en zelfs hier in Nederland fietste ik eerder deze week nog door de sneeuw. Dan weet je: het bikiniseizoen is begonnen!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan daar dus niet aan wennen. Mooie nieuwe badmodecollecties doen in januari en februari hun intrede in de winkels. Ook op de facebookpagina van Naron kwam ik al diverse vlogs tegen met de nieuwste juweeltjes van Panache en Fantasie. Mooi spul hoor, echt. Maar… het is februari! Ik heb behoefte aan sjaals en handschoenen, niet aan zwemkledij.

Uitverkocht


Nu maakte ik twee jaar terug de fout om pas op zoek te gaan naar een bikini toen het ook daadwerkelijk zomers weer was.
Ergens in juli.
In mijn eigen stad Den Bosch.
Naïef, ik weet het.
“Een bikini in uw maat? Dat gaat echt niet meer lukken hoor. Die zijn in maart allemaal al uitverkocht.”
Het was een antwoord dat niet had misstaan in het rijtje citaten in deze blog.


Sale mazzel


Dus vorig jaar pakte ik het beter aan. Ik kocht in de eerste week van maart een mooie Fantasie bandeau bikini. Prachtexemplaar! Ik zag mijzelf al helemaal liggen op de mooie stranden van Sardinië en kon niet wachten tot het september was. Gelukkig was ik zo helder van geest om de bikini in augustus nog even te passen. De in maart aangeschafte bikini in 75G bleek namelijk nogal ruim om mijn ietwat geslonken lichaam te hangen. Het zag er niet uit! Dus rap naar Breda en op de valreep een kleinere bikini halen bij Naron! Geluk bij een ongeluk, want ik vond een leuk exemplaar in de juiste maat in de sale.  

Ik zeg: juli


En nu is het weer februari en zie ik weer van die leuke bikini’s voorbij komen. Maar ik doe het niet. Ik houd me in. Vooruit denken – en handelen – kan heel nuttig zijn. Maar niet als het formaat van je lijf en boezem net zo veranderlijk  is als het weer. Mijn plan voor 2017: in juli de bikini van vorig jaar (die tweede dus) passen en bij ‘ziet er niet uit’ reis ik af naar Breda. Ik ben ervan overtuigd dat ik dààr wel nog kan slagen voor een bikini in mijn maat. Ze kunnen mij nog meer vertellen: bikiniseizoen begint gewoon in juli.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten