vrijdag 14 oktober 2016

De Sport BH Challenge

‘Ik spring niet. Da’s een principekwestie!’

Ik betrapte mijzelf weer op deze uitspraak, toen ik vorig week deelnam aan de nieuwe ‘Club Joy Power-workout’ bij mijn vaste sportstek Club Actief. Want jawel… het brein achter de workout-serie had bedacht dat we wel weer eens met de voetjes van de grond konden. En ik dacht alleen maar: wil ik niet!

Ik heb daarvoor diverse argumenten, die in te delen zijn in drie categorieën: 1. conditie (het gebrek daaraan), 2. coördinatie en evenwicht (het gebrek daaraan) en 3. borsten (alles behalve gebrek daaraan). Nu ben ik al enige tijd bezig met het verbeteren van categorie 1 en ik moet zeggen: dat wordt nog wel eens wat. En recht evenredig aan de toename van mijn conditie neemt mijn borstomvang inmiddels sterk af. Dat biedt perspectief!

Panache top = top!


Hoewel, laat ik niet overdrijven. Mijn ooit 80G mag iets geslonken zijn… de kans dat ik ooit in zo’n uberhip sporttopje ga passen is natuurlijk nihil. Dus investeer ik in degelijke sport BH’s. Mijn favoriet op dit moment: de Panache Sport zonder beugels. Comfortabel, maar wel stevig. En niet eens zo heel erg lelijk. ;-) Wel is het mijn enige aankoop bij Naron ooit, waar ik een onbruikbaar advies bij kreeg. (Kan dat? Ja, dat kan…) Dat advies betrof de kleine haakjes aan de achterkant van de schouderbandjes.
‘Kijk, als je die vastzet, maak je er zo een racerback BH van’
‘Maar dat kan dus alleen als ik iemand in de buurt heb, want ik kan daar zelf niet bij.’
‘Je kunt het haakje ook eerst vastzetten en dàn de bh aantrekken!’

Racerback? Hoe dan?


Nou, ik kan je vertellen. Dat kan niet. Dat past niet. Met dat haakje vast, wordt de BH zo smal… die krijg ik echt nooit over mijn boezem heen geschoven, zonder mezelf ernstige schaafwonden toe te brengen. Dat is trouwens geen eigenschap van enkel de Panache sport BH’s; iedere sport BH die al ‘dicht’ is aan de achterkant, is een gevecht om aan te krijgen. Of een ‘challenge’, om in sport termen te blijven.

Voorsluiting? Geen aanrader.


Deze week dacht ik een briljant alternatief te proberen! Ik bestelde bij een bekende postorderaar een sport BH met voorsluiting. Ik ben ongeveer een kwartier bezig geweest om deze aan te krijgen. Hi-la-risch! Bijna vlog-waardig! Ware het niet dat dat toch iets ongepaste content op zou leveren (Mag niet van Facebook. Enzo.) Kortom: linea recta retour!

Kan wel!


Dus reis ik komende week maar weer eens af naar Naron. Een nieuwe sport BH uitzoeken. (Eentje zonder racerback, dat moge duidelijk zijn.) Want mijn huidige twee exemplaren bieden door de ingetreden krimp inmiddels te weinig ondersteuning. Dat is nogal onprettig als ik geacht word te springen. Iets wat met een goede sport BH eigenlijk best wel kan.

Dan zit alleen dat gebrek aan evenwicht en coördinatie me nog in de weg. En mijn principes natuurlijk. 


*** 

Al jaren trouwe klant!

Vertel eens, vind jij sporten met een grote cupmaat en het vinden /  aankrijgen van een goede sport BH ook zo'n challenge? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten