woensdag 24 augustus 2016

Dubbel D is niet groot!


“Wow hee! Zij heeft echt hele grote tieten! Zeker dubbel D ofzo!”

Wie zich ooit in het gezelschap van een groep 16-jarige jongens heeft begeven, heeft een dergelijke uitspraak zeker eens gehoord. Het is een exemplarisch voorbeeld van een verbale uiting, waarmee mannelijke adolescenten aangeven onder de indruk te zijn van de fysieke verschijning van een vrouw. Subtiel? Zeker niet. Gebaseerd op enige kennis van zaken? Dat natuurlijk al helemaal niet. Kunnen we dat deze door hormonen gedreven puberjongens kwalijk nemen? Eh nee, eigenlijk niet. Maar naar mate de heren ouder worden, wordt het doorgaans niet veel beter. Met de kennis van zaken tenminste. (Over de verbale uitingen laat ik me verder niet te veel uit ;-))

DD: Echt Heel Groot?Het mysterie van de BH maten noemde ik al in mijn vorige blog. Het is complexe materie en ik snap heus wel dat mannen - en zelfs veel vrouwen - daar de ins en outs niet van begrijpen. Maar dat is niet waar ik het nu over wil hebben. Het thema van deze blog is: beeldvorming. En wel: beeldvorming met betrekking tot borstgrootte en cupmaten.
In de hoofden van veel mensen lijkt het zo te zijn dat je borsten indeelt in vier gewone categorieën en een plus-categorie. A is klein, B en C zijn gemiddeld en D is groot. En dan is er nog DD. Dat is Echt Heel Groot. De cupmaten E en hoger zijn slechts fictief. Wanneer ik weleens terloops opmerk een G-cup te dragen, levert dat mij steevast verbaasde blikken en vragen op. Want in het borsten-wereldbeeld van de doorsnee mens, zou ik zo ongeveer om moeten vallen door het buitenproportionele gewicht dat bij een G-cup hoort. 


Hardnekkige beeldvormingDie beeldvorming is hardnekkig. En onterecht, zo las ik vorige week... Naron plaatste een link naar deze website en wat blijkt? De gemiddelde cupmaat van de Nederlandse vrouw is D. En als D gemiddeld is, dan is DD maar net iets meer dan gemiddeld. Het is een beetje als zeggen: schoenmaat 40 bij een vrouw is echt vréselijk groot! Zie je het voor je? Een schoenenwinkel die keuze in overvloed heeft in maat 35 t/m 39. Als je er vraagt naar de grote maten, word je doorverwezen naar het hoekje waar er vijf paar in maat 40 staan. En als je vraagt om 41? “Tja, sorry mevrouw, maar zulke grote maten hebben we niet.”

Beeldvorming vs. assortimentMisschien trek ik onterechte conclusies, maar ik denk dat er een verband bestaat tussen beeldvorming en assortiment. Zolang wij DD als het uiteinde van de mentale maattabel blijven hanteren, gaat het ook niet goed bij lingerie-inkopers tussen de oren zitten. Dus: zullen we met elkaar afspreken dat we ophouden met te roepen dat DD Heel Erg Groot is?
Dan ga ik ondertussen bij Naron op koopjesjacht; het zijn immers altijd de kleine maatjes die overblijven in de sale… mijn cupje G bijvoorbeeld ;)


Al jaren trouwe klant! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten