woensdag 22 juni 2016

Onderwijs in ondergoed


“Wat maakt het uit wat voor ondergoed je aan hebt? Dat ziet toch niemand?!” Ik hoor het mijn moeder nog zeggen. Volgens haar was ondergoed onbelangrijk. Nou ja, onbelangrijk… ik was op mijn twaalfde reeds voorzien van een bescheiden D-cupje, dus de noodzaak van het dragen van een bh had zij mij wel weten uit te leggen. Hoe het eruit zag, dàt was totaal onbelangrijk! En zo vernam ik als puber dat je aan ondergoed niet zo veel aandacht hoeft te besteden.

Een onvergetelijke indruk


Nu zijn moeders doorgaans heel verstandige vrouwen en als puber neem je dergelijke wijsheden natuurlijk meteen aan. Toch begon ik halverwege mijn eerste studiejaar deze uitspraak in twijfel te trekken. Jawel, zo’n hbo opleiding kan zo leerzaam zijn! In dit specifieke geval: de verpletterende performance van één van mijn vrouwelijke medestudenten tijdens de module ‘presentatievaardigheden’. Zij maakte werkelijk een onvergetelijke indruk. Waar zij een presentatie over gaf? Ik heb geen flauw idee. Ik heb namelijk het volle kwartier naar haar borsten zitten staren.

Nu is dat normaal gesproken niet mijn gewoonte naar de borsten van andere vrouwen te staren. Maar in dit geval kon ik niet anders. Mijn blik bleef maar afdwalen. De jongedame in kwestie droeg namelijk een wit shirt dat een klein beetje doorscheen. En daaronder een witte bh die minstens twee maten te klein moet zijn geweest. Dit resulteerde in wat ik wel eens verwoord heb gezien in de term ‘vier-borsten-syndroom’. Bij iedere beweging die zij maakte, wiegden haar borsten heen en weer. Alle vier. Gefascineerd bleef ik er naar kijken. En ik heb geen woord gehoord van wat zij vertelde.

Mijn eerste echt goede bh


Eigenlijk vond ik het ontzettend respectloos van mezelf om zo gefocust te zijn op haar borsten. Tegelijkertijd realiseerde ik me dat dat dus blijkbaar zo werkt. Dat een slecht passende bh zo opvalt en afleidt, dat je moet kijken… of je nu wilt of niet. Dus ik heb thuis meteen mijn bh’s onder de loep genomen. Voor de spiegel. Zonder bovenkleding én met bovenkleding. Hier viel nog wel wat winst te behalen! Dus betrad ik twintig jaar geleden voor het eerst een gespecialiseerde lingeriezaak. Een ‘korsetterie’ heette die winkel, als ik me niet vergis. En ik liet mij adviseren. Het resultaat was een donkerrode bh met een klein randje kant, van een degelijk merk in een 75F. Die bh heb ik tot op de draad toe versleten. Ik woonde er bijna in. Wat zat deze goed! Wat voelde ik me mooi als ik deze aanhad! Wat een verschil met mijn vorige bh’s! Het was het begin van mijn voorkeur voor goede, mooi zittende bh’s. Overigens ook het begin van een aantal frustrerende jaren, want wat vond ik het lastig om mooie exemplaren in mijn maat te vinden! 

Naron, aangenaam kennis te maken!


Tot ik een jaar of vijftien geleden door een collega op Naron werd gewezen, waar ik opnieuw een halleluja momentje beleefde. Als een kind in een snoepwinkel vergaapte ik me aan al die verschillende kleuren, materialen, modellen in mijn 75F (wat nog best een doorsnee maatje bleek). En dat was het begin van mijn lingerie-tic. Want toen ik eenmaal had ontdekt waar ik moest zijn en welke merken mij goed pasten, was het hek van de dam; tot op de dag van vandaag beleef ik zoveel plezier aan het kopen van mooie lingerie. Want mooie lingerie maakt dat ik me mooi voel.

Dus, lieve mama… je hebt me zoveel wijze lessen geleerd, maar in dit geval moet ik je toch zeggen: je had geen gelijk. Het maakt wel degelijk uit wat voor ondergoed je aan hebt. Juist als je wilt dat niemand het ziet.

*#*#*#*

Ik ben wel benieuwd: heb jij ook zo lang in slecht passende bh's rondgelopen zonder het zelf door te hebben? En wat was jouw 'Aha!-moment'?

Al jaren trouwe klant! 
Leuk als je een reactie achterlaat hier onder mijn blog!Geen opmerkingen:

Een reactie posten